tiistai 9. tammikuuta 2007

Marinaa

Kodistani on tullut eläintarha. Oma kani (Nuuska) tuli takaisin kesytysleiriltä, ja se toi mukanaan isänsä. Isä (Kaapo) oli kyllä viime keväänä hoidossa täällä (aikana ennen Nuuskaa), mutta nyt niitä elukoita on sitten kaksi, eivätkä ne siedä toisiaan pätkän vertaa. Ja sitten on se koira, jonka hermojärjestelmä ei meinaa kestää sitä, että lähietäisyydellä on nopealiikkeisiä riistaeläimiä. Niin ja se akvaariokin vielä on jollain tavalla hengissä.

Nuuska ei ole paljonkaan kesyyntynyt, se puree ja raapii ja potkii ja kurnuttaa, mutta onneksi se on edelleen söpö. Kaapo (joka on vähän kiltimpi) muutti tänne nyt siis puoleksi vuodeksi, kun emäntänsä karkasi Ruotsiin vaihto-opiskelemaan. En ole kertonut vanhemmilleni vielä Kaaposta, pikkuveli on ainoa joka tietää. Vanhemmat eivät oikein sulata tuota Nuuskaakaan, joten miksi turhaan hermostuttaa niitä. Jos ei tiedä niin ei voi haitata. Eihän puoli vuotta niin pitkä aika ole, Kaapon häkin voi aina roudata vaatekaappiin perhevierailuiden ajaksi... Eikä sillä muuten mitään väliä olisi mitä mieltä ovat kaneista, mutta kun sattuvat omistamaan tämän asunnon ja nimenomaan toivoivat maltillista suhtautumista kodittomiin eläimiin. Kahdelle koiranpennulle olen kyllä jo sanonut ei. Että sikäli mitä nyt muutama kani haittaa.

Asuntokysymys mutkistui hieman, kun eteisaulaan lätkäistiin lappu, jossa kerrottiin, että taloyhtiö on ottamassa puolitoista miljoonaa egeä lainaa ulkosivuremonttia varten. Ja että kymmenen vuoden laina-ajalla maksettavaksi tulisi kaksion asukkaalle 164 euroa kuukaudessa. 164 euroa kuukaudessa! Vastike kaksinkertaistuu, ei vaan YLI kaksinkertaistuu! Ja mulla ON jo lasitettu parveke! Minä olen opiskelija, ei mulla ole tällaseen varaa. Tänä iltana on yhtiökokous, täytyy mennä sinne kuuntelemaan. Viime yhtiökokous oli kyllä ihan turha reissu. Tai siis saihan siellä kahvia ja pullaa, että ei sikäli, mutta sikäli, että siellä ei saatu mitään aikaan. Puheenjohtaja kertoi, että varastokoppeihin on taas murtauduttu ja ei auta lukot kun sillä on avaimet ja pihdit ja onko ehdotuksia, ja sitten minä viittasin (niin kuin koulussa kuuluu) ja selitin vaikka mitä lumekameroista ja muista, ja pj sanoi vaan että joo olihan tästä jo viime kerralla puhetta (enpäs ollut silloin paikalla), mutta ei ei ei ne auta mitään kun kyllä se jos haluaa varastaa ni sehän varastaa juu. Niin, no niinhän se varastaa jos ei kukaan mitään tee. Ei tullut sitten lumekameroita, eikä oikeitakaan kameroita, eikä mitään muutakaan. Päätettiin vaan tarkkailla tilannetta. Tällä kertaa en kyllä sano mitään vaikka kysyisivätkin. Paitsi että vastikkeen tuplaus on liian paljon.

Höh. Nyt harmittaa. Mistä minä ne rahat saan. Tuttava tiesi kertoa, että 15 vuoden laina-ajallakin hinta olisi 127e/kk. Ja mulla on jo ne parvekelasit. Miten yksi verhoilu voi maksaa niin helvetisti? Sellasia keltasia ja harmaita levyjä vaan isketään seiniin... Voi voi.

6 kommenttia:

J kirjoitti...

Ahaa! Sulla on siis sala-Kaapo?

Tuomas kirjoitti...

Rok rok. Ne harmaat ja keltaiset levyt maksavat paljon, ja niiden harmaiden ja keltaisten levyjen kiinnilaittajat ottavat myös liksaa. Aattele nyt, talvi ja kaikkea. Kyllä se on, kyllä se on.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että on aika roima korotus, jos sulla ne lasitkin kerran on. Mutta se on omistusasunnon omistajan arkea.

Tietty jos olisin kateellinen voisi nillittää että "byyhyy pieni vastike se silti on sulla tsyyhyy me muut maksetaan isoa vuokraa" mutta mitäs tilasimme. Vää vää, perkele :)

Molla kirjoitti...

J: Hah, sala-Kaapo tosiaan! Kaapo-Kani. Parasta on, että Kaapo ja Nuuska on niin samannäkösiä, ettei äiti tai isi välttämättä huomaa eroa. Eli ne voi olla näytillä vuorotellen :).

Tuomas: Niin niin mut Kela maksaa asumistukea vähän niinku enemmän vieraalla vuokralla olemisesta ku vanhempien omistamassa asumisesta. Kun ne ei usko, että vanhemmille muka joku maksais vuokraa... Mutta ihan totta sikäli kyllä, etten ehkä parvekkeellisessa kaksiossa ja uudessa kylppärissä asuis, jos vuokralla olisin tällä rahalla.

Mutta hyviä uutisia, se 164 e/kk olikin vaan jonkun fanaatikon pelotteluyritys, itseasiassa vastike nousee kahteen sataan, eikä siihen yli kolmeen sataan mitä kuvittelin. Että rauha maassa taas :).

Molla kirjoitti...

Huoh. Ei se ollutkaan mikään fanaatikko, vaan ihan totta se luku oli. Äiti ei vaan ollut käsittänyt, että osakkeiden määrä ei suoraan riipu neliöiden määrästä. Rauha ei siis ole enää maassa.

Tuomas kirjoitti...

Jukoliste. Pataan siis. Kaikkia.

Huuto.nettiin myyntiin pätevät parvekelasit, jos kerran taloyhtiö lainarahoitteisesti hoitaa uudet sellaiset. Siitä sitten myyntihinnaksi 120 x 164 euroa eli 19 680 euroa. Pääsisit omillesi. Rai rai.

Tai sitten vuokraat toisen huoneesi kaksiosta päivisin taiteilijan työhuoneeksi. Joku angstinen mustin ja punaisin värein taiteileva ahdistuksen multihuipentuma maksaisi varmaan mielihyvin ainakin parisataa kuussa siitä, että saisi voihkia ja lätkiä maalia kankaalle tilassa, joka ei seuraa sitä kotiin.

Eri asia tietysti on se, miten sen perustelee vanhemmilleen, jos niiden mielestä radikalismin korkein kärki on siinä, että kaapissa on kaksi pupua yhden sijaan.

(Näitä kommentteja ei ehkä pitäisi kirjoittaa öisin - eikä ainakaan niin ettei lausetta aloittaessaan tiedä miten se päättyy.)

Molla kirjoitti...

Toi parvekelasien myyminen 20 000 eurolla on kyllä ehkä typerin juttu pitkään aikaan :D. Eihän se oo edes hauskaa. Kyl se silti vähän naurattaa.

Itse asiassa vanhemmat nimenomaan kannattaa alivuokralaisen hankkimista. Tollanen osapäiväasukas ois kyllä ehkä paras. En tiennytkään, että markkinoilla on tilausta muutaman neliön lähiöateljeille. Ikkunasta näkyy kuusi ja naapuritaloja. Joskus satunnainen orava myös. Onhan siinä kieltämättä oma inspiroiva viehätyksensä :).

Eikä vanhempien mielestä radikalismin korkein kärki ole läheskään siinä, että kaapissa on kaksi pupua yhden sijaan. Tää lemmikkikysymys nyt vaan on jotenkin tulenarka.