perjantai 15. kesäkuuta 2007

Arvottomat

Katsoin eilen Mika Kaurismäen Arvottomia televishuunista jonkun aikaa, kunnes en enää jaksanut. En osannut päättää olisiko se ollut yleistietoni ja kulttuurisen kehitykseni kannalta oleellista katsottavaa vai pelkkää ajan tuhlausta. Varsinkin se tönkkö dialogi hämäsi ("Onko tämä nerokasta vai eikö?") Kohta täytyy varmaan konsultoida Googlea siitä, mitä muut ihmiset ovat siitä olleet mieltä.

Kuitenkin elokuvassa oli intertekstuaalinen viittaus (en tiedä mikä on oikea termi kuvaamaan yhteyttä elokuvan ja elämän välillä) minun keittiööni. Jos katsotte millaisessa keittiössä elokuvn päähenkilö (Manneko se oli) leffan alussa asuu, ja kuvittelette, että kaapit on vihreät ja kaakelit valkoiset, niin teillä on siinä silmienne edessä melkeinpä minun keittiöni. Sama hella, sama tiskiallas, samat vetimet ovissa. Oli siinä pari muutakin intertekstuaalista viittausta, nimittäin Salkkareihin (Arvottomissa Baari Bar ja Salatuissa elämissä Bar Baari), sekä IKEA:n keittiöhanamallistoon, joka on ottanut vaikutteita teollisuuskeittiöistä, jollaisessa Mannekin tiskasi astioita.

Muita uutisia: Julkisivuremontti etenee. Järkytyksekseni ne miljoonan euron laatat eivät olekaan miellyttävän mitäänsanomattoman kelta-harmaita, vaan musta-puna-valkoisia keraamisia pikkulaattoja (pieniä kerrostalon mittakaavassa). Kyllä! Seinän oikea puoli tulee valkoisella, vasen mustalla ja sitten siihen keskelle jäävien ikkunoiden ympärille sommitellaan laskimoverenpunaisia laattoja. Kuvittele verilettuja, valkokastiketta ja puolukkahilloa. Ehkä tähänkin tottuu.

5 kommenttia:

J kirjoitti...

Tuosta dialogista tuli mieleeni. Melkoisen kamalaa se tuntuu olevan siinäkin kotimaisessa sarjassa, joka tulee tiistaisin neloselta klo 21.

Heikki Pölönen kirjoitti...

J, tarkoitatko irtiottoja? Mielestäni kömpelöt leikkaukset yhdistettynä niihin jännän juustoisiin vuorosanoihin on juuri se, mikä tekee sarjasta hyvän.

J kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
J kirjoitti...

Ei kun tarkoitin tätä:
Linkki

Molla kirjoitti...

Minä taas ajattelin heti Salaisia eläimiä. Ehkä tuo ei-niin-jouheva keskustelu on tyyppivirhe suomalaisissa ohjelmissa. Onhan sitä uutisissakin.