lauantai 1. heinäkuuta 2006

Soundtrack: Wonderful Smith - So Much Sin

Muutama päivän pitänyt blogihiljaisuutta. Kävikin niin että en saanutkaan keskiviikkonakaan nukkua, vaan käsky kävi töihin, samoin kuin to ja pe. Ei mitään raskaita päiviä, mutta kuitenkin. Jotenkin väsyttänyt liikaa.

Tulin siihen tulokseen tuon Solanasin kanssa, että ei sitä hänen manifestoaan voi ottaa vakavasti, eikä varmaan ole ollut tarkoituskaan ottaa. Monet kohdat siinä ovat niin järjettömiä, ettei sitä teosta voi parhaalla tahdollakaan muuta kuin ihmetellä. Pitää lukea se uudelleen huumorimielellä, ja katsoa josko siitä löytyisi joitakin hyviä pointteja.

Satuinpa muuten lukemaan Calvin and Hobbesia, ja siinä heillä on klubi nimeltä G.R.O.S.S eli Get Rid Of Slimy girlS (SCUM on ajateltu tarkoittavan Society for Cutting Up Men). En tiedä onko Bill Watterson ajatellut Solanasia, mutta hauskasti nämä sopivat yhteen (Calvin: "ALL girls are slimy" ja Calvin Susielle: "Don't get gunk on me. I took a bath last Saturday and I'm all clean." ). G.R.O.S.S:n lyhyt tarina päättyy, kun Calvin työntää perheen auton ulos autotallista saadakseen kerhotilaa, mutta auto karkaakin käsistä ja rullaa tien poikki ojaan asti. Symboliikkaa?


Edit: Miten käytännössä tapahtuu se kummallinen toimenpide, jolla saa selville millä hakusanoilla ihmiset ovat kuhunkin blogiin törmänneet?

3 kommenttia:

Samuli Pahalahti kirjoitti...

Jos haluat tietoa blogisi vierailijoista, eli muun muassa siitä miten he tänne päätyvät, kannattaa käyttää esimerkiksi Site Meteriä tai eXTReMe Trackeria. Vastaavanlaisia löytynee netistä enemmänkin, ehkä jopa parempia. Itse olen käyttänyt kumpaakin jo jonkin aikaa yhdessä. Ovat hitusen erilaisia, eli täydentävät siis toisiaan.

Molla kirjoitti...

Ahaa, kiitti. En tiedä kehtaanko tollasta jäljityssydeemiä ite laittaa, ihmettelin vaan kun niin monessa blogissa oli analysoitu hakusanoja ja muuta, että mistä ne niitä tietoja repii. Mutta selvisipä sekin :)!

Samuli Pahalahti kirjoitti...

Jäljityssydeemit ovat ihan kivoja. Ensinnäkin niistä näkee kuinka paljon blogilla on lukijoita (poislukien RSS/Atom-feedien kautta blogia seuraavat). Sitten niillä näkee ne hakusanat ja linkit joiden kautta blogiin on löydetty. Ja kolmantena olennaisena ominaisuutena ne (ainakin nuo kaksi mainitsemaani) näyttävät mistä viimeisimmät kävijät ovat tulleet. Minun mieltäni lämmittää silloin tällöin esimerkiksi se, kun huomaan jonkun käyneen lukemassa blogiani eduskunnasta tai europarlamentista, koska kirjoittelen aika usein poliittisista aiheista. Tietty on myös kiva tietää mistä kaikista eri maista blogia on käyty lukemassa.