perjantai 9. helmikuuta 2007

Eräs ystäväni pyysi minua mukaansa Alfa-kurssille. Se on seurakunnan järjestämä tutustu Jumalaan -kurssi. En tiedä pitäisikö mennä. Olisi se kai ihan hyvä tietää, että mistä tässä valtion kirkossa on oikein kyse.

Ja uskooko muut, että kuoleman jälkeen joutuu tuulikaappiin odottamaan, että pääsee taivaaseen.

3 kommenttia:

Tuomas kirjoitti...

Minä kirjoitin joskus novellin, jossa tyyppi joutuu jonottamaan taivaan virastoihin selvittäessään, onko sillä taivaaseenastumisluvat kunnossa.

Jos Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, en ihmettelisi yhtään.

Ja sanapeli antoi tälläkertaa sanan, joka voisi olla jossain kielessä kirosana: rrmfycku. Kauheeta.

Anonyymi kirjoitti...

Minun piti kerran mennä kuuntelemaan jonkun biologin (!) luentoa johonkin seurakuntakotiin siitä, miten evoluutio on puppua. Mutten sitten jaksanut bussimatkaa, ja se oli sitä paitsi perjantai. Luulen, että minuun olisi joka tapauksessa suhtauduttu siellä vihamielisesti.

Ihan sama varmaan noiden Alfa-kurssien kanssa. Huonosti perustellusta vihamielisyys-olettamasta johdan myös siis tämän. No, en kyllä usko, että Alfa-kursseilla saa epäillä vapaasti, se on vaan mainospuhetta. Kaikki tajuaa että se on valhetta. Ihan sama kun rippikoulun virallisen määritelmän mukaan sielläkin saa kyseenalaistaa, vaikkei todella saa.

Mutta onneksi annoin tässä puhelinnumeroni eräällä jehovantodistajalle. Hän soittaa sitten, että saako tulla keskustelemaan kanssani Raamatusta. Olen jo valmistellut joitain pointteja...

Tuomas kirjoitti...

Rouva-78:n jutusta tuli mieleen: puhuin aikanaan hyvin mielenkiintoisen teologisen keskustelun erään ihmisen kanssa. Hän kutsui minut puhumaan asiasta seurakuntansa tilaisuuteen.

Kieltäydyin.

Miksikö, kysytte? No siksi, että jos olisin mennyt, paikalla olisi ollut 20-30 ihmistä jotka EIVÄT olisi jakaneet mielipidettäni ja näin ollen olisin joutunut yksin kamppailemaan heidän kaikkien innovoimia mielipiteitä vastaan. Onko siinä sitten järkeä?

Tässä vaiheessa lienee syytä paljastaa agnostismini. Ja sitten voittekin arvailla, miten syvästi uskovainen lahko elämänkatsomkseeni suhtautuu.

Ensi kerralla tosin, jos on aikaa, voisin hyvinkin puhua Jehovan todistajan kanssa. Nämä teologiset keskustelut tosin ovat välillä vähän tunteitanostattavia.