torstai 15. maaliskuuta 2007

Nyt kun tuli ihana kevät, tuli taas entistä suurempi kaipaus tallille. Huvittelen kuvittelemalla, miten joskus asun sellasessa talossa, että omassa pihassa voi pitää muutamaa hevosta, joista yksi ainakin on koulutettava nuori hevonen, jonka olen ostanut maitovarsana ja jota pidän muutaman vuoden kuin kukkaa kämmenellä, ja myyn sitten hyvään kotiin ja luen lehdistä mitä kaikkea se on taas voittanut. Tietenkin tekisin näiden hevosten kanssa kaiken oikein, niille ei ikinä tulisi mitään rasitusvammoja tai muutakaan tietämättömyydestä tai välinpitämättömyydestä johtuvaa, aina olisi hyvä ilma ja tallissa erikseen kuivatushuone märille loimille. Hanasta tulisi lämmintä vettä, heinä olisi aina ykkösluokkaista ja varusteet hyvässä kunnossa. Tarhat olisivat aina kuivia, aidat olisivat aina valkoisia, kengittäjä olisi taitava ja tulisi ajallaan, eikä tallinpiha olisi ikinä luistinrata. Talli olisi iso, karsinat olisivat valoisat, hevoset juttelisivat ystävällisesti ovien yli. Varpaat eivät ikinä olisi jäässä, eivätkä mäkäräiset söisi kesäisin elävältä. Vesi ei jäätyisi kuppeihin eikä putkiin. Maastot olisivat upeita ja turvallisia. Kenttä ei ikinä pölyäisi, eikä laitumien juoma-astioissa kasvaisi levää. Hevoset olisivat järkeviä ja persoonallisia, kauniita ja terveitä, hyvärakenteisia ja hyväliikkeisiä, hyväsukuisia ja arvokkaita. Ihmiset kautta maan toivoisivat, että osaisivat hoitaa hevosensa yhtä hyvin kuin minä, ja unelmoisivat siitä päivästä, kun heidän hevosensa pääsisi minun talliini asumaan. Aina olisi varaa ostaa uusi kuljetusauto ja ajaa hienolla maasturilla, ei tulisi ilmastonmuutosta eikä öljykriisiä, eikä susilauma muuttaisi lähimetsään.

Tämä suunnitelma vaatii onnistuakseen aika paljon rahaa. Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin talouskatsaus ei lupaa hyvää.



6 kommenttia:

J kirjoitti...

Ja minulle ensiksi iso ja valoisa työhuone. Sinne voi sijoittaa myös tietokoneet. Sinun mäkkisi on toivottavasti saapunut jo siihen mennessä:D Niin ja sitten iso, vähintään 2-3 auton talli, jossa mahtuu harrastamaan. Täsmennän. Siis autotalli. Sitten voisi olla vielä iso huone tai erillinen rakennus, jonne voisi sijoittaa kaikki soittimet ja tilan voisi pyhittää vaikka musiikin kuuntelulle. Siellä olisi aina oikea lämpötila ja ilmankosteus, jotta soittimet voisivat hyvin. Ihmisistä puhumattakaan.

Mites rantasauna?

Meillä olisi tietenkin aina rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Pitäisi varmaan alkaa katsella tonttia?

Molla kirjoitti...

:D Mähän olin ton flegmaatikon kanssa menossa naimisiin.

Ai siis oisko autotalli autoja vai harrastamista varten? Täsmennä.

Niin ja mullahan on sitten koiria, että pitäis olla koirienhoitohuone kans. Pesutilat ja säilytystilat ja pakastimet.

Tonttia vois katella jostain, missä toiseen suuntaan kun menee ni ois kaupunkia, ja toisella puolella sitten sellanen rauhallinen järvi tai meri ja sitten erämaata hevosille. Hyvät mutta vähän liikennöidyt yhteydet tietysti perille asti.

Niin ja täytyy muistaa ettei saa tehä niin isoa ja hienoa taloa, tai ostaa niin kalliita äänentoistolaitteita että naapurit (ne harvat) alkaa puhua... Hullunahan ne pitää, jos koirilla on oma asuinkerros.

Molla kirjoitti...

http://www.fat-man.co.uk/docs/product/itube_carbon_1.htm

Tollanen joka huoneeseen.

J kirjoitti...

Oj! Sä luet mua kuin avointa kirjaa.

Suunnitelmia voi aina muuttaa :) Ja kuka tässä on naimisiin menosta mitään puhunut?

No se autotalli vois olla tietenkin sekä autoja että harrastamista varten. Etenkin autoharrastusta varten.

Ja naapureista ei varmaan tarvitse huolehtia. Eiköhän ne siitä muuta pois, kun aikamme touhutaan. Sitten voidaan ostaa niidenkin talot pois. Vaikka kesämökiksi. Ja hullunahan ne pitää joka tapauksessa...

J kirjoitti...

Kävin näyteikkunashoppailemassa. Sulle tämmönen.
Ja mulle tommonen.

J kirjoitti...

Ja koska tuo eka linkki ei näemmä toimi, niin tässä koko URL:
http://www.landrover.fi/uudetautot.asp?l=&malli=rangerover