perjantai 11. toukokuuta 2007

Näköjään joku aivojen osa alkaa väkisin siirtää ajatuksia blogin suuntaan, kun on tarpeeksi aikaa kulunut edellisestä postauksesta. Olen koko tähän astisen päivän jutellut blogille (onko tälle tilalle sairausluokitus vai kuuluuko tämä blogilistan joihinkin käyttöominaisuuksiin?).

Menin aamulla seitsemäksi töihin. Olin puoli tuntia myöhässä, mikä tuskin haittasi yhtään, koska ohjelmassa oli narikan vartiointia. Varsinainen suojatyöpaikka. Luulin, että minun piti olla yhteen asti töissä, mutta jostain syystä pääsinkin jo yhdeltätoista pois. Töistä lähdin äidin autolla, ja menin ajelemaan keskustaan. Piti ostaa isille LP-levy syntymäpäivälahjaksi, 59-vuotta huomenna. Menin divariin ja ostin kaksi levyä itselleni, Stillsin ja Qotsan. Stills tylsä ja radiosta tuttu, Qotsa hyvä, ainakin sen perusteella mitä ehdin niitä autossa kuunnella. Sain kanta-asiakaskortin ja leiman, vaikkei ne maksaneetkaan yli kahtakymppiä. Isin lahja jäi ostamatta... Huomenna varmaan vielä ehtii.

Divariin menoa varten piti etsiä parkkipaikka, ja sellainen löytyikin ihan hyvin kerran, mutta divarit eivät tietenkään vielä silloin (11:30) olleet auki. Niitä on kaksi vierekkäin kirjastoa vastapäätä nääs, molemmilla samat aukioloajat. Menin kirjastoon vartiksi. Divarit pysyivät kiinni. Mittarista loppui aika, eikä muka ollut kolikkoja just sillon, joten piti lähteä ajelemaan (jos sinulla ei ole mitään tekemistä, älä tee sitä autossa ja öljykriisi on ihan kohta täällä). Kiersin siinä sitten vähän korttelia yhden mustan Hyundai Serzin perässä, jostain syystä se teki samanlaista päätöntä kierrosta kuin minäkin. Ehkä se luuli, että varjostin sitä. Kun pääsimme jokusen minuutin päästä takaisin samaan paikkaan josta lähdin, oli kaikki parkkipaikat viety. Harmitti vähän, etten vaan etsinyt lisää kolikoita mittariin silloin ekalla kerralla. Ajelin edestakaisin ja huomasin kaikki ihmeellisissä paikoissa olevat piiloparkkipaikat aina liian myöhään. Näin jopa sellaisen ihmeen, että autoja oli parkkeerattu kahteen riviin tien viereen, eli siis ensin yhdet ihan oikeaoppisesti ja sitten pari siihen viereen ajokaistalle. Varmaan vaan ihan "väliaikaisesti", mutten tiennyt, että Suomessa harrastetaan sellaista ollenkaan. Muutenkin autoja ja ihmisiä oli joka paikassa. Mitä ne kaikki tekee keskustassa keskellä päivää?

Divarin jälkeen kävin ostamassa Lidlistä vichyvettä. Kassalla oli yksi tyttö, joka kai on mun naapuri, mikäli samassa talossa asuvia kuuluu sanoa naapureiksi. En tiedä mikä on käytäntö näissä ihmisten nimeämisasioissa. Lidlin jälkeen olin jo menossa kotiin, mutta päätin vielä koukata lähiökirjaston kautta. Ja mikäs se siellä parkkiruudussa nökötti, se sama Serz jota varjostin keskustassa! Wie ist es möglich? Parkkeerasin tietysti sen viereen.

Ei kommentteja: