keskiviikko 19. heinäkuuta 2006

Gilmore Gals

En tiedä miten sellainen ohjelma, jossa kaikki keskustelut soljuvat eteenpäin kuin kevätpuro kauniina keväisenä päivänä kauniin Connecticutin keväisessä lehtimetsässä, yhtä nokkelasti ja ilahduttavan sujuvasti kuin nyt sivistyneiltä ja kauniilta ja seesteisiltä connecticutilaisilta vain voi odottaa, voi olla niin ihana eikä yhtään ärsyttävä. Ah, Rory ja Lorelai Gilmore ja heidän täydellinen elämänsä ja ihanat vaatteensa. Delightful, indeed. Melkein voisin mennä ja ostaa DVD:nä kaikki GG:t, jos olisi rahaa. Onneksi YLE on päättänyt kesän kunniaksi ilahduttaa meitä köyhiä näyttämällä joka arkiaamu palan tavallisten ihmisten ihmeellisestä elämästä Stars Hollow'ssa (ja Yalessa, naturally). Harmi, että enää taitaa olla vain muutama jakso jäljellä. Toivottavasti Gilmore Girlsiä ei lopeteta koskaan ja näyttelijät pysyvät ikuisesti nuorina ja kauniina ja terävinä, myös ne vanhat näyttelijät.

Löysin GG:n ihastuttavaa sanailua alkuperäiskielellä netistä (Lorelai on muuten äiti, 34-39-vuotias, ja Rory hänen tyttärensä, jotain 17-21-vuotias, ja Luke on Lorelain ihastus/ystävä/miesystävä/säätö jolla on ihana Luke´s diner):


LORELAI: And what are your plans today, Persis Khambata?
RORY: Well, today, I'm going to do nothing but hang out in town, read, veg, drink coffee, and have the perfect Stars Hollow day.



Eikö ole ihanaa?


LORELAI: I got into an argument with Luke about Nicole.
RORY: Nicole?
LORELAI: They're back together. I didn't know that. I walk into Luke's and there she is.
RORY: And he hadn't told you?
LORELAI: No, and I was the very picture of awkwardness, and basically, I just fled. And when I saw Luke later, we got into a fight about it, and I told him his coffee pots were stupid.
RORY: So it was very sophisticated.


LUKE: Hey. Coffee's gonna be ready in a sec. You know what you want?
LORELAI: Oh, um, well, we need napkins to cover this big, wide, expansive table.
LUKE: Okay. Uh, hey, are you in the mood for pancakes?
LORELAI: Pancakes, sure, yeah. I guess we have enough space for pancakes.
LUKE: 'Cause I'm making pumpkin pancakes and it comes with homemade cinnamon butter.
RORY: You made cinnamon butter?
LUKE: This morning.
LORELAI: Wow. I bet the other people who would love a table right now but can't have one 'cause they're all taken would love pumpkin pancakes with homemade cinnamon butter.
LUKE: I'll get your coffee.


LORELAI: I think I forgot to put on underwear. Can you check? [pause] Did I just ask you to check if I put on underwear?
RORY: Yes.
LORELAI: I hate football.
RORY: You just need coffee.


[In Jasons appartment.]
LORELAI: I watched "The Daily Show," fell into the best sleep I ever had, woke up, watched "Fast Times at Ridgemont High," and had a vanilla-scented jacuzzi bath.
JASON: Ah, so that's what the look on your face is. I thought it was from sex with me.
LORELAI: No, it's from the jacuzzi bath. Good morning.
JASON: Good morning. Uh, coffee's over here.
LORELAI: Thank you. Mm, the coffee smells good. Hey, can we, uh, not sleep together again tonight?



Eikä haittaa yhtään, vaikkei tiedäkään mistä jaksosta tai mistä yhteydestä nämä randomsitaatit ovat, eikä edes sitä liittyvätkö ne mitenkään yhteen, koska ne vain ovat niin järjettömän riemastuttavia. Enkä juuri nyt muista kuka Jason mahtaa olla.

Tämänpäiväistä jaksoa katsellessa kyllä pari kertaa nauratti. Rajansa katsojien oletetulla naiiviudellakin. Roryn paras ystävä rokki-Lane, joka on koko ikänsä ollut ristiriidassa omien toiveidensa ja äitinsä tiukkojen sääntöjen välillä, havahtuu kesken suudelman: "Voi luoja, olemme seurustelleet neljä kuukautta ja asumme yhdessä ja sinä teet minulle kynttiläillallisen ja tajusin juuri että haluat seksiä." No okei, ei ihan sanatarkka lainaus, mutta jotenkin noin se meni. Ja ongelmahan on tietysti se että Lanen täytyy odottaa kunnes on naimisissa. Joopa joo, on se tietysti kiperä tilanne, mutta olisihan sen voinut vähän vähemmän ilmiselvästi esittää. Tämä jäi nyt vähän GG:n tavallisen tason alle. Ja joku muukin oli mikä tämän päivän jaksossa huvitti,
siis sen tyypillisen lisäksi, että koko ajan syödään ja syödään eikä ikinä lihota, mutta en muista enää mikä...

Ei kommentteja: